Mire jó egy drága “okos óra”

 

…azon kívül, hogy életet menthet (Link)

A Finow X3 Plus górcső alatt.

Láthatjuk, hogy egyre több androidos eszközöket gyártó cég kapcsolódik be a “smartwatch” üzletbe. A választék hatalmas, a gagyitól, a több száz dolláros készülékig.

Két tipust veséztem ki, az egyik 14 $ -ba kerül, a másik 100$ feletti áron kapható. Legnagyobb meglepetésünkre, az olcsóbbik még többet is tudott szolgáltatásban, mint az általunk jobbnak vélt termék. Sajnos azt kell mondanom, hogy legtöbbször nem írják le pontosan mire nem használható a kiválasztott “okos óra”.

Az olcsóbbik, egy “no-name” okos óra volt android rendszerrel, bluetooth, wifi, beépített 3G, egy telefonkártya hely. Ár érték arányban teljesen elfogadhatónak mondható. Bár nem tudjuk meddig fog működni, annyit tudok, hogy most elmúlt hat hónapos és láss csodát még használható.

Finow X3 PLUS

No-name smartwatch 8-15$

A drágábbik kis kütyü egy Finow X3 Plus  Smart Watch andriod 5.1 rendszerrel, hu de jó. Egy hét próbálkozás után fel kellett adni, ez akészülék nem fog a mobilunkról hívást fogadni, sem bluetooth-al, sem wifivel. Ezt a funkciót a 14$-os óra alapból tudta, a a mobilra jövő hívásokat simán fogadni lehetett vele, és ugyanúgy a híváskezdeményezést is támogatta.

A Finow X3 hívásfogadásra és kezdeményezésre tehát nem lett megtanítva, mindössze annyit tud, hogy képes jelezni a bejövő hívást. Számomra ez nem jelent plusz funkciót? Ugyanis mint tudjuk a Bluetooth rádiók kb 10 m hatótávolságra vannak optimalizálva, ilyen távról meghallom ha hívnak a mobilon is. Utóbb kiderítettük, hogy IOS eszközökkel talán működhet a hívásfogadás is. Az eladó oldalán legalább is volt rá valami célzás, ezt írta: egyes funkciók, csak  IOs eszközökön működnek, most már talán tudjuk mit értett ez alatt.

Tehát no-name WS Finow 5 Plus: Dizájn a képeken látható a különbség.

  • 1. pulzus számláló: van mid két típuson
  • 2. lépés számláló: szintén
  • 3. használhatatlan böngésző: –     ”     –
  • 4. hívás fogadás: csak a “no-name” készüléken van
  • 5. modem, wifi, bluetooth, telefonkártya hely: van mid két típuson
  • 6. pulzus mérő, ez is volt mind kettőn
  • 7. pontosidő, naptár névjegyek importásása (szintén)
  • 8. GPS csak Finow-ban

Ami számomra vonzóvá tette mégis, az a kevésbé sportos, és jól lesimított a dizájn. Letölthető kijelző skin-ek, nagyon sok féle. A behelyezett telefonkártyával viszonylag jól működik, jó a beépített mikrofon is, használható. És amivel még többet tudott az a beépített GPS. Egyszerre használni  az összes funkciót: GPS, wifi, bluetooth nem ajánlott. Nagyon fel fog melegedni, és az aksit is egy kettőre lemeríti. De ez természetes, és minden hasonló órára igaz. Aki arra vetemedik, hogy böngészőt is akar használni egy smartwatch-on, vagy még rosszabb, netán sms-t akar írni az csalódni fog. Ekkora kijelzőn ez csak erőlködés, nem érdemes. Egyéb funkciók, mint pl a beépített GPS, 3G modem, wifi, polzus számláló stb. rendben vannak. telefonálás közben nincs visszhang oda vissza jól hallható.

Ha már így kiveséztem, illik egy teljes termék ismertetőt ide beilleszteni:

Android 5.1 MTK6580 1GB + 8GB Bluetooth 4.0 Smartwatch Pulzusmérő iOS Android
Főbb jellemzői:
Kijelző: 1,3 hüvelykes TFT képernyő
CPU: MTK6580 Quad Core 1,3 GHz-es
GPU: Mali-400MP
Rendszer: Android 5.1
Bluetooth: V4.0
Profilok: Csengő és rezgés
Felbontás: 360 x 360 képpont
RAM + ROM: 1 GB + 8GB
Hálózat:
GSM: 850/900/1800 / 1900MHz
WCDMA: 850/1900 / 2100MHz
Kompatibilitás: Kompatibilis az Android 5.1 és iOS 8 vagy újabb telefonokkal. Felhívjuk figyelmét, hogy egyes funkciókat nem támogat android eszközökkel párosítva, illetve csak IOS eszközökön elérhetők.
A csomag tartalmazza:
1 x X3 Plus intelligens karóra
1 x töltőkábel
1 x Felhasználói kézikönyv
1 x Retail Box (gyakorlatilag, egy dokkoló, amelyre töltéskor rá kell helyezni, mivel nem közvetlenül csatlakazik, az órán nincs usb csatlakozó, ami nem baj)

Mi a tanulság? Okos a gyártó, okos az eladó, én is okosabb lettem. De a Finow X3 az kevésbé okos, mint vártuk. Nem akarom azért  lehúzni teljesen, mert kivitelezésben rendben van, a firmware-t kellene csak megváltoztatnia a gyártónak, és már is ugyanúgy alkalmas lehetne hívásfogadásra is. Erre viszont várni kell ez idáig nem történt meg, de a gyártó megígérte, hogy változtatni fog. Összességében nem marad el a versenytársaktól, mint külsőleg, mint hardveresen megállja a helyét, egy megbízható készülék.

 

 

 

Most a lenti Sony termékekkel ismerkedek, később beszámolok a tapasztaltakról.

 

Produkte von Amazon.de

Hasonló bejegyzések

© 2018. iTWS HUNGARY. Minden jog fenntartva. 

© 2018. iTWS HUNGARY. Minden jog fenntartva. 

Copyright © 2018 Itws hUNGARY.HU sz.a.e.v.