Powerbankból vagy jót, vagy semmit

Teszteltünk, jó néhány powerbankot,  2 dollártól az 60 dollárig.

Eddig nálunk az Aukey a győztes, fél éves használat után is úgy működik mint újkorában. A legdrágábbat választottuk ki, amely most a 30000 mah teljesítményű. Sajnos a legnagyobb előnyét, a Qualcom quick charge 3 technológiát jelenleg csak kevesen tudják kihasználni, mivel ezt még kevés mobil telefon, vagy Tablet tudja kezelni. Jelenleg kompatibilis készülékek listája ezen a linken érhetőek el. Letölthető pdf file: LINK A Qualcomm QC 3.0 technológia természetesen lefele kompatibilis a Qc-2 és 1, technológiával. Automatikusan felismeri és mindenkor a megfelelő töltőáramot alkalmazza.

A másik fő jellemzője, a beépített intelligens töltés vezérlés, amely automatikusan felismeri a csatlakoztatott készülék akkumulátora feszültségét, és teljesítményét, és aszerint  tölt. Alkalmas 5-12 voltig a Li-on akkumulátorok töltésére. A töltőáram erőssége a legnagyobb, a szabványos usb feszültségen (5V) ez maximum 3 Amper a quickcharge-3 (narancssárga) kimeneten. Az intelligens töltés kimenetén (un. Ai-power, zöld) 2,4 Amper. Természetesen nem kell attól félni, hogy kisebb (pl. mobil) akkumulátort szét égetne, mert amint fentebb írtam, csak az akku méretének megfelelő optimalizált töltőáramot adja le, ezenkívül figyeli az akku állapotát és hőmérsékletét is. Egy Nexus telefonnál pl. 700-800 mA maximum.

A teszt során még hibát nem sikerült felismerni, akár kisebb notebook feltöltésére is alkalmas, és teszi ezt ugyanolyan gyorsan, mintha hálózati töltőről végeznénk a töltést. (Példaként egy 10″-os  iPad Pro 1.5-szer tud feltölteni, egy  iPhone 7-et 10-szer)

A powerbank töltésére két bemenet van, egy microusb csatlakozó és egy Lightning  is (ez iOS eszközöknél található az Apple saját szabványa)

Kisebb testvérei : 10000-20000 mA-es változatai is elérhetőek, ezek közül a 20000 Ma-es szintén kapható Quickcharge-3 kimenettel.

Vásárlás előtt érdemes ezekre odafigyelni: Elérhető mindegyik típusa egy olcsóbb változatban is, pl. a 30000 mA-es fenti gyors töltő technológia nélkül is,  intelligens töltéssel (Ai-power) és ez jóval olcsóbban. A második dolog amire figyelni kell, hogy lehetőleg európai raktárról rendeljük meg, mert nekem pl. Kínából 3 rendelésből mindössze egy jött meg, mert nem engedték repülőre tenni (a Li-on accu miatt). A botrány, amely néhány jól ismert mobilgyártó miatt kialakult megnehezíti a behozatalt Ázsiából.

Figyelem, a powerbank feltöltése:
Alapértelmezetten sok usb kábel, általában, csak 4 eresek. A gyorsabb töltéshez szükség van egy 8 eres gyors töltő kábelre is.  De, ki kell számolni, hogy 30000 Ma az egy nagyon nagy akku. ezért tart tovább egy feltöltés. Nincs kompatibilitási probléma egyébként. Azt megfigyeltem, hogy 100%-ra valóban sok idő feltölteni. Amiatt miatt van, hogy ilyenkor a másik intelligens töltő már csak csepp töltést ad a powerbank-nak. (tehát fehér fényű töltöttség jelző led) Érdemesebb, csak 85-95% -ig tölteni, mert így gyorsabb, és az akku is tovább fog működni. A Li-polimer accu, nem szereti sem a teljes feltöltést, sem a teljes lemerülést. Ha azt szeretnéd, hogy több év után is jó teljesítményt nyújtson neked, akkor figyelembe kell venni mindezt. ajánlott link: http://aukey.com.sg/index.php/product/aukey-pb-t10-20000mah-powerbank-quick-charge-3-0/
Megjegyzés: A gyártó az tírja, hogy 70% töltöttségtől világít a fehér led. Ez nem egészen igaz. Azt én tapasztalom, hogy még 87% töltöttség mellett is  zöld led világít.

 

Warning of power bank charging:
Default usb cables, in general, only 4-wire. For faster charging, a 8-wire high-speed cable is also required. But, it’s worth 30000Ma, a very large battery. So a battery charge goes on. There is no compatibility issue anyway. I have observed that there is a lot of time for 100%. This is because the other intelligent charger now only gives a small charge to the power bank. (Ie, white light charge indicator) It is better to charge only 85-95% because it is faster and the battery will continue to work. The Li-polymer battery does not like full charge or full discharge. If you want to have good performance after many years, you should consider this. Recommended link: http://aukey.com.sg/index.php/product/aukey-pb-t10-20000mah-powerbank-quick-charge-3-0/
Note: The manufacturer writes that 70% of the white LED lights up. That’s not the case. I find that even at 87% of charge, there is a green led light.Specifikáció:

Kapacitás: 30000mAh
Micro-USB bemenet: 5V 2.4a
Lightning Input: 5V 2.4a
kimenet 1 (Quick Charge 3.0): 3.6V-6.5V / 3A, 6.5V-9V / 2A, 9V-12V / 1.5A
Output 2 (AiPower): 5V 2.4a
Méretek: 5,9 ” × 3,3 ” × 1,1 ”
Súly: 20,46 oz

Megjegyzés
A csomag csak  USB-C kábellel érkezik, Micro-USB (bemenet) kábelt nem tartalmaz.


Spread the love